Sociale Technologie

Tijdens de jaarlijkse week van de sociale technologie heeft Movisie 8 korte video’s opgenomen met daarin diverse deskundigen aan het woord.

 Deze video’s geven een inkijkje in de wereld van deskundigen, wat vinden zij van sociale technologie en hoe kijken zij tegen de toekomst aan? Meer informatie over sociale technologie van Movisie vind je in hun dossier: Sociale Technologie (een aanrader!)

Onderzoek naar Sociale Technologie
Een ander groepje deskundigen dat zich bezig houdt met sociale technologie bevindt zich op de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).

Waar Movisie Sociale technologie beschrijft als: de verzamelterm van alle technologische hulpmiddelen die binnen het sociaal domein worden ingezet. Beschrijft de HAN sociale technologie als: technologie met als doel ondersteuning te bieden in de sociale en psychologische situatie van (kwetsbare) mensen en daarmee hun participatie in de maatschappij te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren of in stand te houden.

Op dit moment lopen er bij de HAN een aantal interessante onderzoeken rondom sociale technologie. Je kunt ze hier terug vinden.