NoXqs empowerment programma

Kun je heel goed programmeren? Wil je graag werken (en leren) op een leuke inspirerende plek? Maar moet je altijd nét iets harder werken dan de rest omdat je autisme je in de weg zit?  Dan ben je bij ons op de goede plek.

Wat voor bedrijf is NoXqs?

NoXqs spreek je uit als ‘No Excuse’. In het Nederlands bedoelen we daarmee ‘Geen Smoesjes’. Bij NoXqs kijken we naar wat wél kan, geen smoesjes voor de dingen die niet kunnen.

We zijn een IT-bedrijf in Elst (Gld.). Daar maken we software voor het web en mobiele platforms. Onze visie is: ‘Mensen hoeven niet te veranderen. Wij geven mensen meer mogelijkheden.’ En dat doen we onder andere door de software die we maken. De eindgebruikers van onze producten zijn meestal mensen met cognitieve diversiteit. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking of mensen met autisme. Omdat iedereen verschillend is, maken we de software die daarmee om kan gaan. En daardoor geven we mensen écht meer mogelijkheden.

Bij NoXqs heeft het grootste deel van de werknemers een diagnose in het autistische spectrum (ASS). Zij zijn bij ons komen werken omdat hun autisme zorgde voor een afstand tot de arbeidsmarkt. Na een empowerment-programma van twee jaar, hebben we voor enkele medewerkers deze afstand op kunnen heffen. Zij zijn uitgestroomd naar een nieuwe werkplek of bij ons in vaste dienst gekomen.

Wat mogelijk interessant voor jou is, is dat er doorlopend plaatsen beschikbaar zijn in ons empowerment-programma.

NoXqs Empowerment

Wat we willen bereiken:
Een vaste baan als programmeur of systeembeheerder voor mensen met autisme, bij een bedrijf in de regio.

Hoe doen we dat?
We bieden je een traineeship aan voor twee jaar. In die twee jaar krijg je de kans om alles te leren wat je nodig hebt om je goed voor te bereiden op een vaste werkplek. Vanaf de start werken we samen. We bepalen samen waar je zou willen werken en wat er nodig is om daar te komen.

Hierbij kijken we naar wat je wil en kan leren. Wat zijn je talenten? Waar ben je heel goed in en waar wil je nóg beter in worden? En we kijken ook naar wat je belemmert. Wat gaat er vaak mis en wat kunnen we daarvan leren?

Daarnaast verwachten we ook veel van jou. Wij ondersteunen je zoveel mogelijk, maar jij moet het doen. We vragen dan ook van je dat je écht gemotiveerd bent om aan de slag te gaan.

Waarom bij NoXqs?
Bij ons is het niet nodig om harder te werken dan de rest. Al je directe collega’s hebben autisme. Dit is voor iedereen anders. Maar iedereen weet wat het is om autisme te hebben. En bij ons werk je direct aan echte producten voor echte klanten. Vanaf dag één doet jouw werk er toe.

Wat is er nodig om het empowerment-programma te kunnen volgen?

Om te kunnen solliciteren voor het empowerment-programma is het belangrijk dat:

 1. Je een diagnose in het autistisch spectrum hebt.
 2. Je onder de participatiewet valt. Je bent opgenomen in het doelgroepenregister van UWV, of hebt uitzicht daarop. Een Wajong-regeling volstaat ook.
  We vragen dit omdat onze werknemers hiermee recht hebben op loondispensatie. Het geld dat we hiervoor krijgen besteden we aan jobcoaching en opleiding.  
 3. Je beschikt over aantoonbare technische ICT- en programmeerkennis.
 4. Je voldoende gemotiveerd bent om het intensieve empowerment-programma te volgen.

Als alle bovenstaande punten op jou van toepassing zijn dan kun je bij ons solliciteren.

Solliciteren

Solliciteren voor het empowerment-programma werkt hetzelfde als bij ieder ander bedrijf. We ontvangen graag een cv en motivatiebrief van je. Je kunt deze via onderstaand formulier aan ons toesturen.

Let op! Alleen sollicitaties via dit formulier worden in behandeling genomen!

Solliciteren

Het stappenplan na aanmelding

Nadat je je cv en motivatiebrief hebt ingestuurd ontvang je een bevestiging van ontvangst. Vervolgens krijg je een bericht via de mail. Dit bericht kan een afwijzing zijn of een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Na het kennismakingsgesprek beslist NoXqs of we starten met het empowerment-programma. Vanaf de start doorlopen we dan de volgende stappen:

 1. Het papierwerk.
  Je hebt een indicatie banenafspraak (of Wajong) nodig om bij ons te kunnen werken. We weten al dat je hier recht op hebt. Samen bekijken we of er nog dingen geregeld moeten worden. We kunnen je ook helpen bij het aanvragen van de indicatie.
 2. Een proefopdracht
  We werken alleen met mensen die al technische kennis en programmeerervaring hebben. Deze kennis testen we door je een proefopdracht te geven. Met deze proefopdracht kun je laten zien wat je al kan.
 3. Koers bepalen
  Samen formuleren we naar wat voor soort werkplek je zou willen uitstromen en welk type werkzaamheden je zou willen doen. Dit is het uitgangspunt voor de komende twee jaar.
 4. Aan de slag!

Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Hartelijke groet,

Namens NoXqs

Karlijn Migo Merx