Nieuw onderzoek

Vanaf maart 2016 neemt NoXqs deel aan het onderzoeksproject Powertools.

Wat gaan we doen?
We maken nieuwe technologie die het gemakkelijker maakt voor mensen met een een cognitieve beperking om algemene dagelijkse levensverrichtingen uit te voeren. Terwijl we dat doen onderzoeken we of hier ontwerpprincipes en methoden uit de ontwaren zijn.

Hoe gaan we dat doen?
De ontwikkeling van technologie is vaak gedreven vanuit de mogelijkheden die de technologie te bieden heeft. Wij willen vertrekken vanuit het perspectief van de cliënten en zorgverleners. Cliënten en zorgverleners ontwikkelen zelfredzaamheid-bevorderende technologie via participatieve methoden uit de designwereld. Onder leiding van ontwerpers werken ze via creatieve en visuele technieken aan nieuwe technologie.

Waarom?
We willen graag onze kennis delen met anderen. Maar we zijn ook benieuwd hoe we ‘dat wat we doen’ kunnen vastleggen in richtlijnen. En we zijn enorm leergierig: Hoe ontwerpen anderen mensen samen met hun eindgebruikers? En wat heeft het lectoraat Co-design te vertellen?

Met wie?
Dit project duurt 2 jaar en ging 1 maart 2016 van start. We werken samen met:

Kennisinstellingen
Universiteit Twente – Vakgroep Human Centred Design
Hogeschool Utrecht – Lectoraat Co-design, UCREATE Centre of Expertise Creative Industries
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen – Lectoraat Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, Lectoraat Lokale dienstverlening vanuit klantperspectief, Lectoraat Levensloopbegeleiding bij autisme.

Zorginstellingen
Intermetzo
Siza
Philadelphia

Ontwerpbureaus & technologie-ontwikkelaars
Kaliber
Oneseconds
NoXqs

Hoe kan ik op de hoogte blijven?
Hou deze website in de gaten!