MijnPlanMaken

Deze diashow vereist JavaScript.

Ria* heeft een verstandelijke beperking. Daarom heeft ze ondersteuning nodig bij wonen, leven en haar werk en dagbesteding. Na een gesprek met het sociaal wijkteam en haar begeleider heeft ze van de gemeente een beschikking ontvangen: er is een budget beschikbaar gesteld dat Ria kan gebruiken om ondersteuning in te kopen op de levensdomeinen waar ze ondersteuning nodig heeft. Dat is fijn voor Ria. Maar misschien ook een beetje lastig. Want hoe komt ze erachter wat de zorgverlener allemaal aanbiedt? Wat houden die verschillende begeleidingsvormen allemaal precies in? En hoe komt ze tot de ideale mix van ondersteuningsmiddelen, passend in haar budget?

Met deze uitdaging kwamen RIBW GO en Frion naar ons toe. En samen met hen hebben we in een concepttraject een hulpmiddel ontworpen: MijnPlanMaken. Deze applicatie is een handige hulp bij een gesprek tussen cliënt en begeleider om een zorgarrangement samen te stellen.

Enerzijds helpt de applicatie om de juiste zorg te kiezen binnen de afgegeven beschikking. Aan de andere kant wordt het aanbod van de zorginstelling inzichtelijk gemaakt. Dit samen zorgt ervoor dat er een overzicht komt met de gekozen zorg binnen de beschikking, passend in het budget. Zo kan de cliënt gemakkelijk zijn zorg kiezen en hoeft de begeleider geen ingewikkelde berekeningen te maken: Er is tijd over voor een goed gesprek.  

Samen met cliënten en medewerkers van Frion en RIBW GO hebben we de applicatie ontwikkeld. Voortdurend hebben we feedback ontvangen op alles wat we gemaakt hadden. Dit zorgt ervoor dat de applicatie maximaal aansluit bij de wensen van alle gebruikers.

We zijn blij dat we samen met Frion en RIBW GO dit hulpmiddel hebben kunnen ontwikkelen dat het makkelijker maakt om de juiste zorg te kiezen. Een veilig en gebruiksvriendelijk hulpmiddel bovendien, dat door gebruikers als laagdrempelig wordt ervaren en ervoor zorgt dat een moeilijk onderwerp makkelijker bespreekbaar wordt.

Nieuwsgierig naar de MijnPlanMaken? www.mijnplanmaken.nl

Zou u zoiets willen voor uw instelling? Neem dan contact op met Sanne!

*Ria bestaat niet. Zij is een ‘persona’ dat we ontwikkelden tijdens de verschillende conceptdagen met begeleiders en cliënten. Er bestaan echter vele ‘Ria’s’!