Hoe we innovatie soms niet begrijpen

Innoveracy: Misunderstanding Innovation

Innovatie, echte innovatie, heeft een enorme impact. Maar innovatie kan ook alleen maar als je de kans op failure accepteert. Dit artikel pakt terecht de inflatie op de term innovatie aan. Veel organisaties willen wel innoveren, maar er mag niets fout gaan want we kunnen de kosten dan niet verantwoorden. Zolang je dat niet durft krijg je geen echte innovatie. Daarbij sluit dus ook het verhaal van Tegenlicht aan:

Tegenlicht: De patiënt in de hoofdrol

Lucien mag lekker innoveren en wel fouten maken. Daarom werkt het, daarom krijgt hij alles voor elkaar. En mensen zullen misschien zeggen dat dat cure en care ver uit elkaar liggen, maar als je kijkt naar de titel van de uitzending zie je dat het uiteindelijke doel is het echt centraal stellen van degene met de hulpvraag. Exact hetzelfde. Lucien kijkt vervolgens hoe je techniek daarvoor kunt inzetten en krijgt de ruimte om échte innovatie voor elkaar te krijgen. Beetje door de “air” van Lucien heen prikken, maar dan zie je hoe het werkt.
Michiel Rutjes
@MichielRutjes