Kieskompas

In 2003 bracht NoXqs de eerste visuele kieswijzers uit, zowel voor de Tweede Kamerverkiezingen als voor de Provinciale Statenverkiezingen. Deze kieswijzers waren met name gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2007 is voor het eerst een digitale versie uitgebracht in opdracht van de Provincies Gelderland en Limburg. Afbeeldingen en teksten waren vanaf dat moment afgestemd op mensen die moeite hebben met het lezen van de Nederlandse taal. Op deze manier wordt het mensen met een taalachterstand mogelijk gemaakt om een weloverwogen hun stem uit te brengen.

De visuele kieswijzer van 2010 staat nog steeds online. Kieskompas Visueel 2010. Hieronder een overzicht van de diverse papieren en digitale kieswijzers die we uitgebracht hebben.

Deze diashow vereist JavaScript.

Meer weten over wat we allemaal doen voor mensen met een beperking rondom de verkiezingen? Lees Sanne’s blog.