Inspiratie voor de zomer

De vakantie komt eraan of is misschien al in volle gang. Dat zorgt ervoor dat je wellicht je in tent ligt, ver van alles wat met internet te maken heeft. Maar misschien heb je juist wat meer tijd om eens een wat langer filmpje te bekijken of een interessant artikel te lezen. Daarom, in navolging van de inspiratie voor 2013, een blog vol inspiratie voor de zomer.

Heb je zelf wat inspirerends toe te voegen? Schroom niet en plaats het er hieronder bij.

Voor nu wens ik jullie namens iedereen van Noxqs een hele fijne zomer.

Sanne van der Hagen

Sanne van der Hagen – De mogelijkheden zijn er al, nu nog beschikbaar maken voor iedereen die het nodig heeft

Bovensstaand filmpje is natuurlijk reclame voor Apple, maar het laat ook heel mooi zien hoe technologie een bijdrage kan leveren aan kwaliteit van leven van mensen met een beperking. Een aanrader om even te bekijken.

Heleen van Egmond – Opgesloten in je lichaam & bevrijd door technologie

Als er iemand is die mij inspireert en raakt dan is het Carly Fleischmann. Dit Amerikaanse meisje zit door autisme opgesloten in een lichaam waar ze geen controle over heeft. Ze kan niet praten en lang dachten haar familie en artsen dat ze een verstandelijke beperking had. Totdat ze op elfjarige leeftijd opeens een paar woorden op de computer typte. Vanaf dat moment werd duidelijk dat Carly ondanks haar beperkingen erg intelligent is. Inmiddels heeft ze een eigen weblog, een boek en is ze een fanatiek voorvechtster van de belangen van mensen met autisme. Vandaag was op haar Facebookpagina te lezen dat ze is aangenomen aan de universiteit van Toronto. Ik volg Carly op Twitter en Facebook en de vraag die me steeds weer raakt, is: Hoeveel mensen zullen er zijn die net als Carly opgesloten zitten in een lichaam waar ze geen controle over hebben, waarvan wij denken dat ze een verstandelijke beperking hebben. Inmiddels heeft Carly ook een website waarop je kunt meemaken hoe het voelt om als Carly te zijn: Carlys Café. Carly is te volgen op Twitter  en op FacebookFilmpje over Carly 

 

Martine Hemstede – Niet zachtzinnig en met veel humor: Joost NautaAfbeelding is afkomstig van VOZ Magazine
Deze van oorsprong Haagse ondernemer slaagt er binnen vijf minuten in je te laten vergeten welke beperkingen hij heeft, zo overtuigend is zijn verhaal. Zijn kracht ligt in het verbinden van mensen, technieken en ideeën. Omdat hij weet wat het is om met een beperking te leven, kan hij mensen in dezelfde situatie echt aanspreken op hun kracht. Hij doet dat niet zachtzinnig en met heel veel humor. Om in het Haagse te blijven: een gauwe gozer.

Bekijk hier het filmpje De piramide van Joost
Zie hier de Tedx Talk The Sense of Purpose of Life

 

Michiel Rutjes – voldoende inspiratie voor tijdens én na de zomer.

Coole Google Glass achtige applicatie die mensen met een visuele beperking helpt om dingen te “lezen”. Gemaakt door een Isrealische startup.
Lees hier het artikel in de NewYork Times: Device From Israeli Start-Up Gives the Visually Impaired a Way to Read
Bekijk hier direct de video: Computer Assisted Vision

  • Hoe jongeren met autisme prima kunnen werken in high tech banen.

The job hunt is complicated enough for most high school and college graduates — and even tougher for the growing number of young people on the autism spectrum. Despite the obstacles that people with autism face trying to find work, there’s a natural landing place: the tech industry.
Lees hier het volledig artikel: Young Adults With Autism Can Thrive In High-Tech Jobs
Of luister naar de radioreportage door Lauren Silverman

Wil je weten hoe Noxqs mensen met autisme aan het werk helpt? Neem hier dan eens een kijkje: Noxqs Labs

17 jarige zwaar autistische jongen haalt 6 certificaten bij online opleidingen. Door het internet kan hij die opleidingen doen.

Leuke blog van een IT ondernemer uit the Valley die tot tweemaal toe een idee als “stom” heeft afgedaan en daarmee, bleek achteraf, enorme kansen aan zich voorbij heeft laten gaan. Een oproep om goed te luisteren en te geloven in de passie van mensen.

Blog van een Google medewerker over zijn reis in Vietnam, hoe onder de indruk hij is van computer science education in het onderwijs daar en hoe hij daar een grote bijdrage aan levert.

india

  • Flight Level 1200

(Nederlandse) Scholieren sturen een weerballon met camera en sensoren naar het randje van de ruimte voor een schoolproject. Vooral gaaf omdat dit soort projecten tot voor kort voorbehouden waren aan onderzoekers, maar nu met consumentenelectronica door scholieren uitgevoerd kunnen worden.

Lees meer over dit project op www.fl1200.nl

  • Fire with Fire

Filmpje waarin artsen vertellen hoe ze een aangepaste vorm van het HIV/AIDS virus gebruiken om een meisje functioneel te genezen van (ik geloof) leukemie. Erg indrukwekkend.

 

Donald Kainama – Tim’s Place – service with a smile

Tim Harris, owner of Tim’s Place, is the country’s only restaurant owner with Down’s Syndrome, and the joy he gets from serving people good food carries over into his diner’s most famous export: hugs!

 

Mocht je na het lezen, beluisteren en bekijken van al deze inspirerende verhalen je afvragen hoe je jezelf geïnspireerd houdt het volgend seizoen: Lees dan hier 8 eenvoudige manieren om jezelf te inspireren op je werk

Of natuurlijk het inspiratieblog van afgelopen winter Inspiratie voor 2013