Week van de Sociale Technologie

Techniek ontwikkelt zich razendsnel door. Veel sectoren gaan mee in deze vernieuwingen, maar de welzijnssector blijft achter, zo blijkt uit onderzoek van Hogeschool Arnhem. Dit terwijl de meerwaarde van sociale technologie voor de zorg- en welzijnssector groot kan zijn.  Daarom organiseert MOVISIE van 30 september t/m 2 oktober 2013 Digivaardig in Welzijn – De Week van de Sociale Technologie.

De Week van de Sociale Technologie wordt georganiseerd voor en door sociale professionals, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Drie dagen lang vinden lezingen, labs en workshops over innovatieve mogelijkheden in de hulp- en dienstverlening plaats. Het programma wordt samengesteld voor zowel digibeten als ‘digivaardigen’. Een greep uit het voorlopige aanbod:

Professionals kunnen zich o.a. verdiepen in de volgende thema’s:

  • Help! Ik moet ‘iets’ met sociale media, maar hoe werkt dat?
  • Het met sociale media mobiliseren van de eigen kracht van burgers
  • E-hulpverlening: de scheiding tussen werk en privé.

Het programma voor gemeenten richt zich met name op het gebruik van nieuwe technologie als vorm van kostenbesparing om de decentralisaties te realiseren.

En maatschappelijke organisaties krijgen antwoord op:

  • Wat levert het werken met nieuwe ICT-vormen op? Hoe kan het bijdragen aan het realiseren van bedrijfsdoelstellingen
  • Hoe krijg ik mijn collega’s mee in het werken met sociale media?

Hoe kunt u bijdragen?

  • Als financier. U verbindt uw naam aan De Week van de Sociale Technologie door het leveren van een financiële bijdrage. Seats2meet.com Utrecht CS en Meeting Plaza, the world of society 3.0 – waar een aantal programmaonderdelen plaats zullen vinden – gingen u al voor. Op deze manier laat u zien dat u dit onderwerp van belang vindt voor de sector.
  • Als workshopleider, ‘praktijkvoorbeeld’ en/of ‘app’ ontwikkelaar. Heeft u bepaalde kennis waarmee de welzijnssector vooruitgang kan boeken op het gebied van sociale technologie? Draag inhoudelijk bij aan het programma. Anneke KrakersTwulpverlenerRoosmedia en het NJi hebben hun medewerking al toegezegd.
  • Als deelnemer. Zodra het programma rond is, kunt u zich inschrijven op een of meerdere programmaonderdelen. De kosten zullen € 25 per dag bedragen. Houd onze website en twitterpagina goed in de gaten!

Lees binnenkort meer over technologische ontwikkelingen in het sociaal werk in relatie tot (nieuwe) werkwijzen van de professional in het kennisdossier Professionalisering.

Meer weten?

Neem contact op met Brechtje Walburgh Schmidt.
Laatste updates vind u op @dwvdst
Lees hier het originele bericht op de website van Movisie