Artikel: LVB jongeren sociaal op sociale media

Esmee Kloosterman vindt, dat wanneer jongeren met een licht verstandelijke beperking goed voorbereid het web op gaan, zij sociale media positief kunnen inzetten om het sociale kapitaal te versterken en te onderhouden.

Begeleiders van woongroepen waar jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) wonen ontdekken steeds meer en vaker dat veel jongeren op de woongroep gebruik maken van sociale media. Ook zien zij in dat de jongeren dit vaak gebruiken voor leuke doeleinden. Wat de jongeren zoal op sociale media doen?

Jongeren op de groep houden contact met familie, oude vrienden van school of andere woongroepen maar er zijn ook jongeren die gebruik maken van sociale media om filmpjes van hun idool te bekijken.

Er wordt steeds meer ingezien dat er buiten de gevaren van sociale media, ook veel kansen en positieve aspecten zijn voor de jongeren. Hier is echter weinig over geschreven.

Lees hier het volledige artikel: LVB jongeren sociaal op sociale media