Ik wil naar Singapore! (casus)

Het internet reikt je soms ideeën aan om eens iets heel anders te doen dan dat je altijd al doet. Dit is een casus van een jongen met een licht verstandelijke beperking die via Wordfeud bevriend raakte met een meisje uit Singapore. De jongen woont begeleid en krijgt ondersteuning van zijn begeleiders en familie om deze reis te kunnen gaan maken. Hieronder kun je de verslagen lezen die door de begeleiders gemaakt zijn van de besprekingen voorafgaand aan- en na afloop van de reis.

[symple_button color=”red” url=”https://noxqs.nl/wp-content/uploads/2013/01/casus-Singapore-compleet.pdf” title=”Visit Site” target=”blank” border_radius=””]Download hier het verslag: Ik wil naar Singapore![/symple_button]

Ik vind het een heel mooi voorbeeld van wat het internet kan brengen, wat het vraagt om het te begeleiden en hoe je het internet in kunt zetten óm te kunnen begeleiden. Maar ook bewonderenswaardig dat deze jongen blijkbaar zó graag wilde dat hij -ondanks de tegenwerkingen van de organisatie- het toch voor elkaar heeft gekregen om te gaan.

Heb jij ook zoiets meegemaakt met je cliënt? Of ken je een voorbeeld waarbij het helemaal niet zo goed afliep? Laat het ons hieronder weten.