In bloei gezet door het net

Hoe ICT en internet een bijdrage leveren aan kwaliteit van bestaan van mensen met een matig- tot ernstig verstandelijke beperking

“Elke werkdag geef ik mijn smartphone in de camerastand aan haar en ze geniet. Nu nog Skype er op zetten en de wereld zal open gaan! Dit was de aanleiding tot het schrijven van dit artikel. Ik had nooit gedacht dat ze het zo snel zou oppakken en er zoveel plezier aan beleefde. Als dit mogelijk is, wat kan er dan allemaal nog meer? Dat mijn telefoon bij zou dragen aan de kwaliteit van leven voor mensen met een verstandelijke beperking, had ik niet geweten. Maar uit dit artikel zal blijken dat internet en ICT wel degelijk een bijdrage leveren aan kwaliteit van leven van mensen met een matig- tot ernstig verstandelijke beperking!”

[symple_button color=”red” url=”https://www.noxqs.nl/2012/05/in-bloei-gezet-door-het-net/in-bloei-gezet-door-het-net-3/” title=”Visit Site” target=”blank” border_radius=””]Download: In bloei gezet door het net[/symple_button]

Onlangs (2014) is er door studenten van de Saxion Hogeschool onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van sociale media voor mensen met een verstandelijke beperking die functioneren op het niveau van kinderen tussen de 0-2 jaar. Meer informatie hierover:

[symple_button color=”blue” url=”http://lnkd.in/d577wBf” title=”Visit Site” target=”blank” border_radius=””]Onderzoek door Twentes Zorgcentra & Saxion[/symple_button]