Vinni, vind ik wel!

App om te vertellen wat jij er van vindt.

Vinni is een App voor de Ipod touch & de Ipad en helpt mensen met een verstandelijke beperking hun mening te uiten.

“Vinni is een monstertje dat je kan helpen met het uiten van je mening! Hij laat anderen zien wat jij ergens van vindt. Het liefst helpt Vinni mensen die het moeilijk vinden om te communiceren. Daarom is Vinni te vinden in de gelijknamige applicatie op de iPod Touch voor mensen met een verstandelijke beperking en op de iPad voor hun begeleiders.”

Vinni is ontwikkeld door studentes van de HKU:  Hilde de Wit en Femke van Drooge in nauwe samenwerking met NoXqs Zorginnovatie.

De App heeft het (nog) niet tot de appstore gehaald. Maar aan de app liggen twee interessante onderzoeken ten grondslag die zeker de moeite waard zijn om te lezen als je ict wil ontwikkelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

[symple_button color=”blue” url=”http://vinni.hku.nl/onderzoek.html” title=”Visit Site” target=”blank” border_radius=””]Hoe zie jij het? Door: Hilde de Wit[/symple_button]

Hilde heeft onderzocht waar je rekening mee moet houden als je ontwerpt voor mensen met een verstandelijke beperking. Verder gaat zij in op de problematiek en de gekozen oplossing voor meningsuiting door mensen met een verstandelijke beperking.

[symple_button color=”blue” url=”http://vinni.hku.nl/onderzoek.html” title=”Visit Site” target=”blank” border_radius=””]C lient-centred communication Door: Femke van Drooge[/symple_button]

Het onderzoek van Femke van Drooge heeft zich gericht op communicatie in de gehandicaptenzorg vanuit het perspectief van de begeleider. Deze paper is in het Engels geschreven en heeft als hoofdconclusie dat de beste hulpmiddelen en methodes in de zorg gericht zijn op het stimuleren van persoonlijk contact tussen de begeleiders en hun cliënten.

Vinni is genomineerd voor de Izovator Award.