Ben jij al online?

ICT moet je beleven! ICT experience voor mensen met een verstandelijke beperking op 29 oktober 2011

Voor mensen met een verstandelijke beperking zijn diverse vormen van ICT (Informatie en Communicatie Technologie) ontwikkeld. Denk hierbij aan aangepaste computerprogramma’s, smartphone applicaties, communicatiehulpmiddelen, sociale media en educatieve computerprogramma’s. Steeds meer mensen met een verstandelijke beperking ontdekken wat dit voor hen kan betekenen. ICT kan hun leven verrijken en meer regie geven. Er is echter ook een grote groep mensen met een verstandelijke beperking die nog geen idee heeft wat Sociale media en ICT voor hen kan betekenen. ICT moet je ervaren voor je daadwerkelijk kunt kiezen of je het wil gaan gebruiken.

Daarom organiseren wij op zaterdag 29 oktobe 2011 in samenwerking met Symax,  Mee Gelderse Poort, Zorgbelang Gelderland, oudervereniging KansPlus, Philadelphia Support en Stichting de Driestroom Ben jij al Online – een dag vol computerplezier.

Bij NoXqs kun je 29 oktober IKKIES uitproberen, samen met je begeleider of cliënt de Enquete Kwaliteit van Bestaan invullen, het Visuele Kieskompas bekijken en vast een glimp opvangen van SupportApps. We hopen die dag kennis met jullie te maken.

‘Ben jij al online’ vindt plaats in Droom (Elst). Lijkt het je leuk om ICT te komen beleven? Bekijk dan hier de uitnodiging. Print uit, verspreid hem, plaats het op je Hyves, je Facebook of Twitter!

Wil je meer weten of ben je nieuwsgierig naar het programma, kijk dan op www.vg20.nl