Visueel Kieskompas

Kieskompas in beeld Provinciale Staten 2011

Vanaf 16 februari 2011 was Kieskompas in beeld online. Tegelijkertijd was Kieskompas in beeld op papier in Gelderland beschikbaar in veel supermarkten. Het concept en de uitwerking voor Kieskompas in beeld zijn bedacht door NoXqs Zorginnovatie. Kieskompas in beeld is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Kieskompas, de Vrije Universiteit, Trouw, Bedrijfscartoons, en Marijnissen advies.

 Geluidsfragment bij presentatie Kieskompas

In 2003 bracht NoXqs Zorginnovatie de eerste visuele kieswijzers uit, zowel voor de Tweede Kamerverkiezingen als voor de Provinciale Statenverkiezingen. Deze kieswijzers waren met name gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2007 is voor het eerst een digitale versie uitgebracht in opdracht van de Provincies Gelderland en Limburg. Afbeeldingen en teksten waren vanaf dat moment afgestemd op laaggeletterdheid.

Vanaf de Tweede Kamerverkiezingen in juni 2011 zijn we samenwerking aangegaan met Kieskompas. Het bereik is daarmee enorm toegenomen. In de twee weken voorafgaand aan de verkiezingen zijn 180.000 visuele vragenlijsten volledig ingevuld. Daarnaast verscheen een papieren versie van Kieskompas in beeld als bijlage bij TROUW.
Kieskompas-2 kieskompas-1

Voor de Provinciale Statenverkiezingen is Kieskompas Visueel nu beschikbaar in acht provincies. Ons “met de voeten op tafel”-idee is volwassen geworden.

Wil je meer informatie of wil je jouw informatie ook visueel maken? Neem contact met ons op: Contact