IKKIES

Multifunctioneel computerprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking.

De gebruiker kan met IKKIES muziek afspelen, foto- of levensboeken bekijken, (youtube)filmpjes kijken, spelletjes spelen, radio luisteren en favoriete internetsites bezoeken. Het is mogelijk om een digitale versie van de pictogenda te gebruiken. En in het IKKIES-menu wordt actuele informatie gepresenteerd, zoals Kieskompas in beeld  rond verkiezingstijd.

De computer biedt mensen ongekende mogelijkheden. Dat geldt zeker voor mensen met een beperking. Voorwaarde is een toegankelijk systeem, op maat voor de gebruiker. Dat systeem heet IKKIES. IKKIES is een computerprogramma voor mensen met een (matig) verstandelijke beperking.

IKKIES wordt vaak gebruikt in combinatie met een touchscreen en kan volledig naar eigen behoefte worden ingericht. Voor particulieren is IKKIES gratis te downloaden. Organisaties kunnen het tegen betaling gebruiken als basis voor hun cliëntencommunicatie via de computer. IKKIES wordt dan – als dagbestedingsactiviteit –  door cliënten zelf bijgehouden. Ze produceren filmpjes en zetten deze online.

[symple_button color=”blue” url=”https://www.youtube.com/watch?v=MepT0zhDuk0″ title=”Visit Site” target=”blank” border_radius=””]Bekijk: Ikkies en Ben[/symple_button]

IKKIES stopt

Met ingang van 11 april 2013 is het programma IKKIES niet langer te downloaden.

De reden is dat IKKIES niet geschikt is voor de modernste besturingssystemen en mobiele dragers. Huidige gebruikers van IKKIES kunnen het programma blijven gebruiken.

Mogelijk komen we nog met een nieuw product voor de particuliere markt. Via deze site houden we u op de hoogte.